„Подпалвачката“ – страховита адаптация по Стивън Кинг

 „Подпалвачката“ – страховита адаптация по Стивън Кинг

От днес един от най-обичаните бестселъри на ненадминатия майстор на страховитото Стивън Кинг – „Подпалвачката“ ще се вихри в киносалоните.
Първата адаптация на книгата е от 1984 година, когато Дрю Баримор оставаше пепел след себе си. В новия напрегнат фантастичен трилър Райън Кийра Армстронг влиза в образа на момиче с невероятната дарба да създава огън с ума си, което се бори да разбере себе си и да защити семейството си от сенчеста правителствена агенция, която иска да я залови и контролира.
Повече от десетилетие младите родители Анди (Зак Ефрон) и Вики (Сидни Лемън,) се укриват в отчаян опит да опазят дъщеря им Чарли (Райън Кийра Армстронг) от това да бъде заловена и подложена на безкрайни тестове, а безпрецедентните ѝ пирокинетични способности, да бъдат използвани за създаване на оръжие за масово унищожение. Анди е научил Чарли да потиска силата си, която се активира от гняв или болка, но когато момичето навършва 11 години, огънят става все по-труден и по-труден за контролиране. След инцидент, който разкрива локацията на семейството, мистериозен оперативен агент е изпратен по петите им, за да залови Чарли и да я сложи под контрол веднъж завинаги. Ще има ли Чарли силата да овладее огъня и да спаси семейство си?

Велин Манов

Подобни публикации