Показват всички постери от филмите за Джеймс Бонд

 Показват всички постери от филмите за Джеймс Бонд

Оригиналните постери на всички 25 филма от поредицата „Джеймс Бонд“ могат да се видят в специална изложба. В нея има и интересни факти за шестимата актьори, превъплъщавали се в емблематичния британски агент.
Визуалната разходка пренася зрителите в далечната 1962 година, когато Шон Конъри влиза в ролята на Джеймс Бонд и се превръща в еталон за екранната версия на образа. След легендата Шон Конъри, образът на агент 007 заема професионалният модел и лице от телевизионни реклами Джордж Лейзънби, който се превръща в най-младия актьор, влизал в ролята на тайния агент. Участието на Лейзънби превръща „В служба на Нейно величество“ в един от най-добрите филми за Бонд. 1973-та е годината, която бележи началото на най-силната ера във филмите за Джеймс Бонд – ерата на Роджър Мур. Той се превръща и в актьора, играл най-много пъти Джеймс Бонд. Мур влиза в тази роля цели седем пъти. След Роджър Мур смокинга на легендарния британски таен агент облича Тимъти Далтън, който изиграва Джеймс Бонд два пъти. Шестият Джеймс Бонд – Пиърс Броснан, заема централно място в британската киноистория с общо четирите си филма от поредицата. Своеобразната разходка в 60-годишната история на поредицата довежда и до Даниел Крейг, който е първият русокос Джеймс Бонд и най-добър актьор след Шон Конъри.
Колоритни, различни и уникални в превъплъщенията си, шестимата актьори са оставили своя неподражаем почерк и следа в образа на агент 007.
Изложбата е до 12 октомври на ниво 2 в „Парадайс Център“.

Велин Манов

Подобни публикации