Два месеца до концерта на Дейвид Гарет

 Два месеца до концерта на Дейвид Гарет

Най-бързият цигулар в света Дейвид Гарет се завръща в България след по-малко от два месеца. На сцената виртуозът ще сподели музиката от последния си албум ALIVE – My Soundtrack. Събитието е част от едноименното европейско турне на музиканта, което стартира по-рано тази година.
„Албумът, както и настоящето турне, носят едно много лично и специално изживяване, защото споделям с публиката саундтрака на живота си. Всяка песен има история и разкрива емоция, с която съм се сблъскал най-вече по време на пандемията. Вярвам, че периодът беше изключително труден за всички, ето защо с този концерт искам да накарам хората да се почувстват отново живи и да празнуват живота с музиката ми“, казва Дейвид Гарет.
Турнето ще продължи до октомври месец, а част от песните, които публиката ще чуе са емблематичните Staying Allive, What a Wonderful World, Beauty and the Beast и Imagine, рок хитовете Enter Sandman и Paint it Black, както и интерпретациите на класически творби като Confutatis на Волфганг Амадеус Моцарт и Dance of the Knights на Сергей Прокофиев.
Концертът на Дейвид Гарет ще бъде на 30 август на стадион „Юнак“.

Велин Манов

Подобни публикации