Предколедно идва „Снежната кралица“ на балет Арабеск

 Предколедно идва „Снежната кралица“ на балет Арабеск

В навечерието на Коледа, балет Арабеск кани зрителите на една вечна и неостаряваща приказка, фантастичната детска притча „ Снежната кралица“. Безсмъртната творба на Ханс Кристиян Андерсен ще оживее на сцената.
С много танц, красота, интересни визуални решения, чувство за хумор и изненадваци обрати, „Снежната кралица“ ще потопи публиката в историята на малката, безстрашна Герда, омагьосания Кай и ледено-студената, безкрайно красива Кралица. Дали детската, чиста обич би могла да победи силата и властта на една неспособна на истински чувства, магична жена? Дали героите, които Герда среща по дългия си път ще ѝ помогнат, или ще й попречат да достигне Леденото кралство? Танцуващите обукви, Феята на цветята, Малката разбойничка, Князът и Княгинята, веселите гарги и Северното еленче, са участници в множеството приключения на малкото момиче и търсенето му на застиналия в безвремие Кай. Самият той, омагьосан от попадналите в сърцето и очите му парченца дяволско огледало, и смразен от целувката на Снежната кралица, безуспешно се опитва да нареди нерешимия пъзел с думата „ВЕЧНОСТ“ в огромния леден дворец.
С магията на танца, с вълшебството на красивата музика, с вълнуващата история, спектакълът на балет Арабеск, ще разкаже всичко това и ще даде отговора на най-важния въпрос: Ще възтържествуват ли доброто и любовта?
Музиката е на Пьотр Чайковски, Едуард Елгар, Антонин Дворжак, Модест Мусоргски, Арам Хачатурян и Едвард Григ. Хореографията е дело на Ангелина Гаврилова, а сценография – на Иван Токаджиев. Участват Петя Колева-Вучов, Васил Дипчиков, Стефан Вучов, Филип Миланов, Таня Кацарова и други.
„Снежната кралица“ ще бъде на 9 декември в Националния музикален театър „Стефан Македонски“.

Велин Манов

Подобни публикации