Предстои най-дългото светлинно шоу в България

 Предстои най-дългото светлинно шоу в България

Задава се най-големият светлинен спектакъл, организиран някога в България – Empyreal Lights and Fireworks.
Любителите на специалните изживявания и добрата музика ще могат да видят за първи път шоу, което комбинира специални фойерверки с лазери, ефектно осветление, LED екрани, изпълнения с дронове и филмова музика с емблематични заглавия от „Междузвездни войни“ и „Хари Потър“. Силното емоционално въздействие на спектакъла се дължи на магията на хармонично съчетание от всички отделни елементи.
Шоуто е вдъхновено от 90-годишнинатa на Джон Уилямс – американски композитор и диригент, автор на музиката към знакови за цели поколения филми, като „Междузвездни войни“, „Хари Потър“, „Индиана Джоунс“ и „Джурасик парк“. Интерпретация на музиката му ще бъде в основата на съчетанието на пировизуалните ефекти, създавайки истински празник на светлината за семейства от всички кътчета на България и почитатели на най-новите събития от световен характер.
Основната идея на спектакъла е да създаде вдъхновение от въздействащото изживяване и енергийния заряд на живо, напълно различни от виртуално опосредените забавления. Опознаването на различни културни ценности и изживяването на алтернативи на онлайн развлеченията са толкова по-важни за децата и тяхното личностно израстване.
Заглавието на спектакъла Empyreal най-точно предава всички различни нюанси от значения на думата, любима на писатели и поети – небесен, изтъкан от чиста светлина и огън, както и силно въздействащ, който е трудно да бъде описан с думи. Форматът на шоуто е типичен за световните мащабни стандарти. Светлинната сценография е на 130 м – два пъти сцените на най-големите стадиони у нас, и включва 23 LED-екрана. Продължителността е 60 минути и над 35 хиляди ефекта – около 3 пъти повече от най-дългото, виждано досега в страната, което е организирано от същия екип.
Empyreal Lights and Fireworks ще се състои на 28 май в Гребната база Пловдив.

Велин Манов

Подобни публикации