Премиера на музикалната драма „Жири“

 Премиера на музикалната драма „Жири“

Музикалната драма „Жири“ на дебютантката Петя Йосифова-Хънкинс ще има премиера на 26-ия София Филм Фест.
Филмът е щура история, пълна с любов и музика, в която се срещат много ексцентрични персонажи, а трима отдадени на любовта приятели попадат в музикален любовен триъгълник и се впускат в „маратона“ на времето. „Този сценарий е написан по самите актьори“, коментира неговият автор Николай Георгиев. Работата по текста продължава 4 години, а впоследствие съвсем естествено филмът се превръща в музикална драма, като сценаристът е успял да вплете елементи от реалния живот в своя разказ. Главният герой Жири, се включва като участник в градския маратон и тичайки пораства, намира любовта си, попада в театъра. Междувременно в един софийски бар група момичета и момчета също търсят любовта и я намират по свой начин.
Сюжетът се фокусира върху стремежите на младежите в нашето съвремие, пред които големият град отваря безброй възможности за реализация. По пътя на своето развитие историята разкрива различни истини за героите, нетърпеливи да видят себе си в различните сфери на живота. Младите хора търсят контакт и възможност за общуване не в социалната мрежа, а в реалния живот – на улицата, в театъра, сред природата.
Главните роли са поверени на студенти от театър-лаборатория „Алма Алтер“ – Георги Арсов, Валерия Димитрова, Симеон Василев, а второстепенните роли са изиграни от по-известни актьори, сред които Елена Петрова, Борислав Чучков, Никола Додов, Кирил Хаджиев-Тино и други. Във филма има и много музика на Иво Димчев, Константин Кучев и Георги Арсов.
Режисьорката на филма Петя Йосифова-Хънкинс е завършила магистърска програма по изкуства и съвременност и е доктор по история на изкуството в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирала е в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ сценично синтетично изкуство. Петя Йосифова е актриса и експерт по мениджмънт и продуцентство в областта на изкуството и културата. Има опит в провеждането на различни курсове и уъркшопи, свързани с хореография и авторски театър; тя е и заместник-директор и хореограф на университетския театър „Алма Алтер“.

Велин Манов

Подобни публикации