Премиера на мюзикъла „Оркестър без име“

 Премиера на мюзикъла „Оркестър без име“

Мюзикълът „Оркестър без име“ ще бъде представен в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на голям екран.
Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще бъде Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката ще се превъплъти Николай Дограмаджиев. Певицата и актриса Волена Апостолова достойно ще замести Катето Евро в образа на Рени, а Димитрина Германова ще бъде нежната и чувствителна Ваня.
Ще прозвучат 16 златни български хита на Васил Найденов, „Тангра“, „Щурците“, „Сигнал“, ФСБ, LZ и Силвия Кацарова, „Кукери“, „Контрол“ и „Тоника“, както и песента „Оставаме“ на Борис Карадимчев, с която завършва филмът.
„Всеки от нас мечтае да полети на крилете на нещо, което обича да прави, дори то да не е неговата професия. Нито един от оркестрантите – монтьор, касиер, продавачка – не е музикант, но всички те имат една и съща мечта – искат да полетят на крилете на музиката”, разказва режисьорът на мюзикъла Борис Панкин и продължава: „Няма нищо по-хубаво от това да следваш мечтата си, а когато си повярваш, че можеш, ти вероятно наистина можеш. Ето защо „Оркестър без име“ е толкова близък до българската душевност.“
Сценографските и костюмографски решения на Петър Митев, както и хореографията на Анастасия Неделчева пресъздават 70-те години на миналия век у нас. Със соцепохата са съобразени също музикалните инструменти и дори чуждестранните песни, които звучат във филма.
„Оркестър без име“ ще бъде на 1 август в Античния театър в Пловдив.

Велин Манов

Подобни публикации