Приключенията на тримата вълшебници

 Приключенията на тримата вълшебници

Германската писателка Щефани Дали ще радва най-малките читатели с магично-приключенска история. „Тримата вълшебници“ е сърдечна история за смелите приключенията на трима симпатични герои.
Щефани Дале е позната у нас с поредицата си за Ягодовата фея Ягодка, която е разпродадена в тираж от над един милион екземпляра в Европа. Като дете Щефани с любопитство разглежда книгите с картинки или пък рисува по стените у дома. По-късно следва „Илюстрация“ в Университета за приложни науки в Хамбург. Днес сама създава изпълнени с фантазия и красота прекрасни светове в рисуваните книги, където човек може да изкара безметежно часове наред.
В „Тримата вълшебници“ Дале ни среща с мечето Хогс, на което много му се иска да е смело. Но затвори ли очи, то се разтреперва, че ще дойде някой призрак и ще го клъвне. Или се бои, че през нощта, докато спи сладко, някой паяк ще се настани на носа му. За да преодолеят страховете си, Хогс и неговият приятел скунксът Поки решават да тръгнат на приключение и то точно покрай старата изоставена къща на вещиците. Плашещото е, че тя е обитавана от духове. Оказва се, че и в казана нещо зловещо бълбука. И… приятелите се оказват част от бурно магическо приключение.
Преводач на „Тримата вълшебници“ е Жанина Драгостинова. Издава „Ентусиаст“.

Велин Манов

Подобни публикации