Пуснаха абонамент за филмите от София МЕНАР

 Пуснаха абонамент за филмите от София МЕНАР

Кадър от филма „Зере“

За втора поредна година киноманите ще могат да гледат филмите от програмата на фестивала София МЕНАР и онлайн на Neterra.TV+ .
Ще бъдат достъпни над 40 заглавия от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка. Зрителите могат да изберат между четири варианта за абонамент: 3, 5, 10 и всички филми с цени, съответно 15, 20, 30 и 49 лева.
Акцентът тази година на София МЕНАР е върху киното на Централна Азия. Зрителите ще могат да се забавляват с казахстанската комедия „Пещ“, където комично-драматичните моменти не спират да следват симпатичния Толик. Жена му чака трето дете, клиентите му чакат поредната доставка хляб, в магазина го чакат да си плати задълженията, а шефът го чака, за да му отреже от заплатата заради поредното закъснение. Още една продукция от Казахстан ще бъде включена в програмата на фестивала – романтичната драма „Зере“. Сара се грижи сама за двете си деца след смъртта на съпруга ѝ. Майката е уверена, че тя трябва да реши съдбата на своите деца. 15-годишната Зере обаче има съвсем различни виждания за живота си от тези на майка ѝ. Красавицата ще остави любовта да реши как да се развие животът ѝ. Централноазиатският акцент се допълва от киргизкия „Пътят към края“, таджикския „Когато завесата падна“, узбекския „Вълни на любовта“, казахските „Назима“ и „Най-дългият летен ден“, както и документалната копродукция за живота на уйгурите в Китай „Смут по Пътя на коприната“.
Само зрителите на Neterra.TV+ ще имат достъп до късометражната селекция, която включва над 10 премиерни заглавия от Иран, Египет, Афганистан, Мароко и други.
Абонаментите са налични на https://neterra.tv/festival/sofia-menar
София МЕНАР е между 14 и 30 януари в Дома на киното, Културен център G8, Евро синема и онлайн в платформата Neterra.TV+.

Велин Манов

Подобни публикации