Първа мисия на Kingsman

 Първа мисия на Kingsman

„King’s Man: Първа мисия“ е филмът, в който шивашкото ателие Kingsman се превръща в независима шпионска агенция.
Продукцията е третата след успеха на „Kingsman: Тайните служби“ от 2014 година и „Kingsman: Златният кръг“ от 2017 година.
Кърваво е начало, което поставя Kingsman. Първата мисия ще ни отведе в Англия по времето на Първата световна война и ще ни направи свидетели на епична битка между силите на доброто и злото, каквато не сме виждали до момента. Филмът ни връща към корените на първата независима шпионска агенция, работеща на най-високо ниво на дискретност и чиято нестандартна дейност е едновременно изискана и брутална, цивилизована и безмилостна. Когато най-безскрупулните злодеи и престъпни гении в историята, сред които Распутин, Мата Хари, Ерик Ян Ханусен и Вилхелм II, се събират, за да планират война, която да избие милиони хора, съдбата на света пада върху плещите на млад джентълмен, който влиза в надпревара с времето, за да предотврати драматичния изход от събитията.
Тайни общества, нестандартни джаджи и оръжия, фантастични злодеи, много хумор, сложни бойни сцени, впечатляващ екшън и британски стил с добри обноски, зрителите ще открият всички елементи, превърнали се в запазена марка на поредицата. Едновременно с това филмът предлага смел и иновативен поглед към шпионския жанр и историята на ХХ век.
Режисьор и сценарист е Матю Вон. Интелигентно преплитайки елементи от различни епохи, исторически факти и измислица, филмът дава възможност на Вон да развие неподправения си авторски почерк в нова, свежа посока, ползвайки вдъхновение от класики като „Мъжът, който искаше да бъде крал“ и епосите на Дейвид Лийн „Лорънс Арабски“ и „Доктор Живаго“. Сценарият е дело на Вон и Карл Гайдушек и е създаден по мотиви от комикса The Secret Service на Марк Милар и Дейв Гибънс. Звездният актьорски състав на филма включва Ралф Файнс, Джема Артъртън, Рис Ифанс, Харис Дикинсън, Джимон Хонсу, Матю Гууд, Том Холандър и Даниел Брюл.

Велин Манов

Подобни публикации