Първи моноспектакъл на Мартина Пенева

 Първи моноспектакъл на Мартина Пенева

„Аз победих“ от Ярослава Пулинович е първият моноспектакъл на младата актриса Мартина Пенева. Представлението е втора част на „Мечтата на Наташа“.
„Аз победих“ среща публиката с талантливата, много успешна и амбициозна Наталия. Само на 16 години тя има няколко дипломи за пеене, плуване и танци. Но колкото и да е единствена, различна и уникална, и тя като всички останали момичета се влюбва и хлътва. А това отвсякъде е повод за конфликт. И понеже мечтата на Наташа се оказа наболяла тема, Наталия решава да отвърне на удара. Защото тя, която също се казва Наташа, няма как да остане безразлична към грубото отношение от страна на нейната съученичка.
Темата за възпитанието на децата е в основата на представлението. Режисьорът на спектакъла Ана Батева избира пиесата, за да покаже поредния резултат от родителство, което на всяка цена слага в строги рамки детето като го насочва към непрестанен успех и кариера. Защото Наталия заради натоварения си график няма нормалното и желано детство, което тя ежедневно среща при съучениците си. Объркана и раздвоена между два свята, този на майката и момчето в което е влюбена, Наташа за първи път ще започне да разсъждава със своя глава и да поеме по свой път.
Мартина Пенева споделя: „Спектакълът „Аз победих“ за мен е театрално пътешествие, което досега не съм поемала. Моноспектакъл винаги ми е звучало стряскащо и невъзможно. Поканата и провокацията от Ана ме накара да се осмеля. Освен това проблемът на моята героиня е актуален, а и мисля, че винаги ще е. Влиянието на родителите е основополагащо, но и социума, социалните медии винаги ти внушават, че не си достатъчен, че не си перфектен. Тоест целият външен свят подтиска твоята автентична природа и инвестираш в това да си нещо, което няма нищо общо с теб и дори не знаеш дали ти харесва или не. Това е наболял проблем, който мен ме вълнува и се радвам, че мога да го представя на сцената.“
„Аз победих“ е на 2 и 9 декември в Yalta Art Room.

Велин Манов

Подобни публикации