Първи стъпки в света на невронауката за деца

 Първи стъпки в света на невронауката за деца

Всеки ден ставаме свидетели на работата на най-бързия и усъвършенстван суперкомпютър в света – нашия мозък. Но какво представлява той? Как изглежда? Как работи? И как така командва нашите усещания, мисли и действия?
Изданието „Тази книга е пълна с мозъци“ от британския педагог Тим Кенингтън и лондонската образователна компания Little House of Science тръгва по следите на невроучените в търсене на отговорите на тези въпроси и кани малки и големи на експедиция до брилянтния команден център на тялото ни. С помощта на забавни упражнения и лесни за изпълнение у дома експерименти, тази прекрасно илюстрирана книжка е шеметно ръководство за смайващите чудеса на нашия забележителен мозък.
Кратка, но изключително увлекателна и изчерпателна, „Тази книга е пълна с мозъци“ ще разкрие пред читателите колко точно са бързи мислите ни; какво се случва с мозъка ни докато спим; защо ни е въображението; с какво се е отличавал мозъка на Айнщайн и още много любопитни факти, които невронауката изследва в продължение на стотици години.
Ако някога сте се интересували от частите на нашия мозък, от древни мозъци, от странни мозъци, от животински мозъци, роботски мозъци или пък дали изобщо е възможно да се живее без мозък, тази книга ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете за тях – защото тя е чисто и просто пълна с мозъци. Водени от лесните за следване илюстрации и примери, малките читатели ще се потопят в страховити истории от миналото и ще погледнат напред в бъдещето към следващите стъпки на невронауката; ще научат какви са нововъведенията в сферата в наши дни, които ни дават по-ясна информация за мозъка от когато и да било. Освен интригуващи факти книгата ще им предостави и ценни съвети затова как можем да тренираме мозъка си да се представя по най-добрия начин.
„Тази книга е пълна с мозъци“ е първата книга на британската образователна компания за млади учени Little House of Science, която от 2014 година организира извънкласни дейности, ваканционни лагери и специални семинари за деца на възраст 3 – 12 години и използва интерактивен и вдъхновяващ подход, за да подхрани интереса им към науката и естественото им любопитство.
Преводач на „Тази книга е пълна с мозъци“ е Елена Филипова. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации