Пътешествие с мисия из Европа

 Пътешествие с мисия из Европа

Инициативата „Пътешествие с мисия“, част от националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“, започва своето второ издание в нов формат, превръщайки се в „Пътешествие с мисия из Европа“.
За четвърта поредна година кампанията се провежда с цел повишаване на информираността за предпазване на хроничната венозна болест. Инициативата приканва да прекарваме повече време навън, опознавайки красивите места не само в България, но и в цяла Европа и така да се движим с удоволствие. Тази година предизвикателството разширява кръгозора си и надхвърля границите на страната като предлага дестинации и маршрути в Европа, които да извървим през месеците юни, юли и август. Взимайки участие в предизвикателството, всеки може да стане част от #ОтборСМисия и да се погрижи за здравето на краката си.
„Много е зареждащо да излезеш сред природата и да имаш възможността да пътуваш извън пределите на страната след толкова време на ограничения заради пандемията“, коментира Деси Бакърджиева, лице на кампанията. „Обездвижването се превърна в още по-сериозен проблем, а последиците от него са комплексни като може да се стигне и до появата или влошаване на симптомите, свързани с разширените вени. Движете се с нашия #ОтборСМисия“, призовава тя.
Миналогодишното издание на инициативата постигна и надмина целта от 10 000 000 изминати крачки, като събра над 1300 участници. Тазгодишната цел на Пътешествието е да извървим заедно 12 000 000 крачки в името на по-активен начин на живот и здрави и красиви крака. Всяка втора седмица от летните месеци екипът на „Пътешествие с мисия из Европа“ ще публикува по една интересна посока и маршрут от държава на територията на Европа. През тези месеци всеки ще може да се наслади на тези дестинации и да се запознае с интригуващи идеи за лятна почивка. И не само: инициативата помага за повишаване информираността на обществото за причините, начините за превенция и нуждата от ранна диагностика на хроничната венозна болест. До момента Пътешествие с мисия из Европа има над 1700 участници, като броят на Отбора с Мисия расте ежедневно и всеки може свободно да сподели не само моменти и броя крачки от официалните маршрути, но и такива, които е инициирал сам.
Част от кампанията „Вземи краката си в ръце активно“ е и танцът „Краченица“, създаден специално с грижа за активни и красиви крака. Всяка стъпка от българската хореография подобрява венозната циркулация, тонизира и подпомага усещането за лекота. А през юли месец стартира и ведрата активация #ПътувайИТанцувай – комбинация от две любими развлечения – пътуване и танцуване.

Велин Манов

Подобни публикации