Раздадоха наградите „Аскеер“

 Раздадоха наградите „Аскеер“

За 30-и път в театър „Българска армия“ фондация „А’Аскеер“ връчи наградите за постижения в театралното изкуство за 2020 година.
По три статуетки грабнаха постановките „Боклук“ на „Театър 199“ и „Портокалова кожа“ на „Възраждане“. За водеща женска роля бе отличена Анастасия Лютова в „Боклук“ от Елена Телбис и режисьор Ивайло Христов. Същият спектакъл е победител и в категориите „Най-добро представление“ и „Съвременна българска драматургия“. За поддържаща мъжка роля бе отличен Йордан Ръсин в „Портокалова кожа“ от Мая Пелевич и режисьор Петър Денчев. Пиесата получи отличия за сценографията на Петър Митев и за изгряваща звезда на Виктория Николова.
Статуетка за водеща мъжка роля взе Христо Мутафчиев, Светлана Янчева е отличена за поддържаща женска роля, Стоян Радев е най-добър режисьор. Свила Величкова и Ванина Цандева получиха наградата за костюмография , а Теодосий Спасов – за музика
„Аскеер“ за цялостен принос отиват при писателя и драматург Стефан Цанев, режисьора Красимир Спасов и актьора Стефан Мавродиев.

Велин Манов

Подобни публикации