Рапъри с най-много номинации за видео музикалните награди на MTV

 Рапъри с най-много номинации за видео музикалните награди на MTV

Кадър от номинираното видео на годината Industry Baby

Джак Харлоу, Лил Нас Екс и Кендрик Ламар получиха най-много номинации – по седем за видео музикалните награда на MTV.
Лил Нас Екс и Харлоу се борят за отличия в множество категории със съвместния си хит Industry Baby, като една от тях е за видео на годината. Те се конкурират за приза изпълнител на годината с Дрейк, Бед Бъни, Ед Шийрън, Хари Стайлс и Лизо.
Кендрик Ламар, който е номиниран за първи път от 2018 година, с два сингъла family ties и N95 се бори за отличието в категорията за най-добра кинематография. Рапърът има шанс да получи приз в категориите за хип-хоп, режисура, визуални ефекти, монтаж.
Хари Стайлс и Доджа Кет имат по шест номинации за видео музикалните награди на MTV. Ед Шийрън, Били Айлиш, Дрейк, Дуа Липа, Тейлър Суифт и Дъ Уикенд са с по пет.
Мадона е най-награждаваният музикант в историята на MTV с 20 отличия и е единственият изпълнител, борещ се за отличие през всяко от петте десетилетия, в които се раздават видео музикалните награди. Сега тя има своята 69-ата номинация за четиринадесетия си студиен албум Madame X.
Получилите за първи път номинация за видео музикалните награди на MTV са общо 26, като сред тях са Бейби Кийм и Кейси Мъсгрейвс, включени в по четири категории, Гейл и италианската банда „Монескин“ – в по две.
Церемонията за връчването на отличията ще се състои на 28 август в „Пруденшъл сентър“ в Нюарк, щата Ню Джърси.

Велин Манов

Подобни публикации