Росалия де Соуса пристига в София

 Росалия де Соуса пристига в София

Снимка: Interna Digipack

Бразилската боса нова певица Росалия де Соуса ще донесе тропическия полъх на бразилската музика на сцената на Sofia Summer Fest. Тя ще представи своя нов албум Inspirada, който беше издаден на 25 март тази година.
Изпълнителката ще включи хитове и неиздадените парчета. С нея на сцената ще излязат музикантите Паоло ди Сабатино – пиано, Антонио де Луизе – контрабас, Роберто Роси – барабани и Сандро Дейда – саксофон, които ще направят модерен и динамичен аранжимент на традиционните бразилски ритми.
Росалия де Соуса е родена в Рио де Жанейро. На 23-годишна възраст заминава за Рим, където учи теория на музиката и джаз пеене. Там тя започва да създава песни с различни бразилски музиканти и да ги изпълнява в най-добрите джаз клубове в Рим, докато талантът ѝ бива забелязан от италианския джаз продуцент и диджей Никола Конте. Тяхната съвместна работа осигурява международна слава на певицата.
Garota Moderna е първият солов албум на изпълнителката от 2003 година, две години по-късно е последван от Garota Diferente, в който участват подбрани музиканти и диджеи от Европа. Brasil Precisa Balançar е записан изцяло в Рио де Жанейро, но стига чак до Япония. През септември 2009 година излиза D’Improvviso, а предпоследният албум Tempo е от 2018 година, в който певицата дава воля на поетичната си натура и създава авторски текстове на песните си.
Концертът на Росалия де Соуса ще бъде на 3 август.

Велин Манов

Подобни публикации