Самостоятелна изложба на Илиана Илиева

 Самостоятелна изложба на Илиана Илиева

Младата художничка Илиана Илиева ще покажи свои творби в първа самостоятелна изложба с името DISCONNECT.
Тя разказва за темата, вдъхновила изложбата: „През последната година и половина бяхме свързани виртуално, повече от когато и да било. DISCONNECT буквално означава да се изключиш. Основното послание е DISCONNECT TO CONNECT – да отхвърлим неписаните „идеали“ за красота и просперитет на мрежата, за да съществуваме отново пълноценни и автентични в реалния свят. Картините правят паралел между класически образи и образи, характерни за съвременното изкуство и поп култура. На фокус са мимиките и израженията, които пандемията скри под маските. Като художник аз съм наблюдател, визионер, разказвач на истории, социален документалист, провокатор. Вярвам, че в изкуството не съществува въпросът защо. Една от привилегиите на това да бъдеш артист е абсолютната свобода да създаваш, интерпретираш и документираш.“
Артистичният стил на Илиана Илиева е подчертано модерен, ярък и освободен. Вдъхновени от модата, фотографията и поп културата, платната ѝ провокират и представят интригуващи образи и недвусмислени послания. Използва синергията между класичеки техники и съвременен контекст.
Илиана Илиева има бакалавърска и магистърска степени в университетите в Портсмут и Кардиф. Работи в корпоративната сфера, но изкуството остава голямата ѝ страст.
DISCONNECT е между 7 и 21 октомври в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5.

Велин Манов

Подобни публикации