Седемчасов хепънинг в софийски подземия

 Седемчасов хепънинг в софийски подземия

Снимка: Raymond Mallentjer

Петнадесет визуални и перформативни артисти от Франция, Белгия, Словения, Нидерландия, Мароко, Германия, Дания, Китай, САЩ, Турция и България ще се срещнат и работят заедно в рамките на две седмици, за да представят седемчасов хепънинг. Той съдържа сайт спесифик инсталации, театрални и вокални пърформанси, мултисензорна звукова среда, прожекции, съвременен танц, музика, радио и имерсивно изкуство.
В търсене на колективното въображение и подземните пространства на Културния институт „Красно село“ ще се превърнат в сцена за визуално изкуство, пърформанс и звуково изкуство.
Проявите са част от инициативата The Image Generator на група артисти и организации от Антверпен. Проектът се случва за седма поредна година. В него се срещат артисти от цял свят, които изследват потенциала на взаимодействие между визуално изкуство, звуково изкуство и пърформанс, в директен обмен с публиката и пространствата и в търсене на нови творчески перспективи за човешкото въображение чрез непрекъснат диалог и промяна.
Културният институт „Красно село“ отваря за първи път своите уникални подземни пространства, позиционирайки ги като нов център за съвременно изкуство в софийския културен пейзаж.
Събитието ще се състои на 8 октомври.

Велин Манов

Подобни публикации