Сензацията Федерико Пачоти за първи път в България

 Сензацията Федерико Пачоти за първи път в България

Италианската сензация в класическата музика Федерико Пачоти пристига в България за първи път.
Той ще излезе на сцената заедно със специален гост – сопраното Снежана Драмчева и музиканти от Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров. Федерико Пачоти ще изпълни едни от най-известните арии на Верди и Пучини, емблематични канцонети и арии от новия си албум.
Федерико Пачоти е тенор, композитор и продуцент. Той открива, че музиката е неговата страст още в детските си години. Кариерата му започва, когато е на 13 години. Заедно с групата си печели награда в Санремо през 2001 година. Въпреки че е почитател на поп и рок музиката, Пачоти открива истинското си призвание в красотата на класическата музика. Той завършва оперно пеене в една от най-престижните музикални институции в света -– Консерваторията Санта Сесилия в Рим. През 2016 година Федерико издава своя първи албум Rosso Opera, който се изкачва на върха на класациите за класическа музика. Пачоти е пял на едни от най-емблематичните сцени в света – Арена ди Верона, „Кадоган Хол“ в Лондон, Световната кула на Lotte в Сеул.
Снежана Драмчева е родена в Пловдив в семейство на музиканти, което разпалва интереса ѝ към музиката още от дете. Завършва музикалното училище в родния си град, а след това и Националната музикална академия в София. Става част от трупата на Софийска опера, а скоро след това започва и международната ѝ кариера. Пяла е на едни от най-престижните сцени в света, а от 2000 година е солист в Teatro Lirico d`Europa и операта в Балтимор.
Концертът на Федерико Пачоти е на 12 юни 2022 година в Античния театър в Пловдив.

Велин Манов

Подобни публикации