След 40 години АББА с албум и концерти

 След 40 години АББА с албум и концерти

Една от най-успешните и обичани поп групи на всички времена АББА представя първия си студиен албум от 40 години, озаглавен Voyage.
След като през септември изпълнителите обявиха сензационното си завръщане с живо включване в ЮТюб, гледано от над 2 милиона зрители, те счупиха рекорда на Юнивърсъл Мюзик Груп за най-бързата предварителна продажба във Великобритания с над 80 000 копия за три дена.
Новият албум е плод на четири години работа, през които членовете на АББА се срещат в студиото на Бени Андершон в Стокхолм и създават Voyage. Както всички предишни заглавия на групата албумът е написан и продуциран от Бени Андершон и Бьорн Улвеус, a аранжиментите и текстове им се се допълват от неповторимите вокали на Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгстад. Voyage съдържа 10 парчета.
АББА обяви и серия концерти. В тях ще участват цифрови аватари на Агнета, Фрида, Бени и Бьорн. За да се изработят аватарите са били необходими по пет седмици за всеки член на групата. Използвани са 160 камери. Първият концерт на АББА е планиран за 22 май 2022 година в Лондон. За целта ще се изгради специална сцена с 3000 места.

Велин Манов

Подобни публикации