Смъртта може да почака, зрителите – не!

 Смъртта може да почака, зрителите – не!

След дълго очакване в края на миналата седмица Джеймс Бонд се завърна на голям екран с 25-ия филм от поредицата за агент 007 „Смъртта може да почака“.
Почитателите на качественото развлечение и доброто кино, заедно с верните фенове на франчайза, се стекоха към киносалоните, за да съпреживеят последното превъплъщение на Даниел Крейг като иконичния британски таен агент.
Резултатите не закъсняха. За дебютния си уикенд у нас екшънът е бил гледан от близо 22 хиляди зрители, които донесоха приходи от над 251 хиляди лева. Постижението на Бонд му отрежда второто място за най-успешен откриващ уикенд за 2021 година, както и втория най-голям дебют от началото на пандемията в България.
В световен мащаб представянето на Бонд е не по-малко впечатляващо. За първите три дни от разпространението си „Смъртта може да почака“ е спечелил 119,1 милиона долара, което прави филма първата холивудска продукция от началото на пандемията, която дебютира с резултат от над 100 милиона. И то без помощта на Китай, където агент 007 ще се появи чак в края на октомври. Във впечатляващата сума се включват 34,8 млн. долара от родината на Бонд – Великобритания, където беше отбелязан рекорд за най-успешна премиера на филм от франчайза за всички времена.
Успехът и рекордите на Смъртта може да почака не идват изненадващо. Филмът предлага на зрителите не само превърналите се в запазена марка на 60-годишната поредица зрелищен екшън, иновативни джаджи, емблематични коли, забележителни места и изискан стил, но и драматична история, криеща много изненади и обрати, достоен завършек на Бонд-ерата на Даниел Крейг.

Велин Манов

Подобни публикации