Софийската опера и балет със спектакли в Пловдив

 Софийската опера и балет със спектакли в Пловдив

Софийската опера и балет ще гостува в Пловдив, където на сцената на Античния театър ще бъдат представени мюзикълът МAMMA MIA на 6 и 7 август ,операта „Кармен“ от Жорж Бизе на 15 август и балетът „Хиляда и една нощ“ от Фикрет Амиров на 16 август.
След успеха му на световните подиуми пред повече от 60 милиона зрители, публиката в Пловдив ще има възможност да се докосне до един от най-добрите мюзикъли, спечелил симпатиите и уважението на меломаните МAMMA MIA с музиката и текста на Бени Андершон и Бьорн Улвеус. МAMMA MIA е история за стремежа на Софи, решена да направи сватбения си ден незабравим и да намери баща си, когото не познава. В опит да го открие, за да я отведе до олтара, както повелява сватбената традиция, Софи кани на гръцкия остров трима мъже от миналото на майка си Дона и очаква да научи кой от тях е баща ѝ. В ролята на Софи влиза Весела Делчева, Кирил Иванов е Сам – един от вероятните бащи на Софи, Александър Георгиев е Бил, Николай Павлов (на 6.8.) и Симеон Владов (7.8.) изпълняват ролята на Хари, Людмила Козарева (6.8.) и Еделина Кънева (7.8.) ще играят Дона, а Роузи ще играе Деница Шопов.
„Кармен“ от Бизе идва в Пловдив, след като обра овациите на публиката при последното турне на оперния театър в Япония. В ролята на Кармен ще бъде Виолета Радомирска. Участват още солистите: Костадин Андреев (Дон Хозе), Веселин Михайлов (Ескамилио), Цветана Бандаловска (Микаела), Светозар Рангелов (Цунига), Атанас Младенов (Моралес), Диана Василева (Фраскита ), Илия Илиев (Данкайро), Цветелина Коцева (Мерседес), Красимир Динев (Ремендадо) и други. Диригент ще бъде Жорж Димитров, а режисьор – Пламен Карталов.
Във впечатляваща балетна постановка „Хиляда и една нощ“ зрителите ще се насладят на приказната история за Шехерезада, която с мъдростта и красотата си успява да стопли леденото сърце на суровия султан Шахриар. Приказки в приказката, разказани по един вълнуващ и красив начин с виртуозната хореография на Елдар Алиев и пленителната музика на Фикрет Амиров. В либретото на Рустам и Максуд Ибрахимбекови са включени приказките „Синдбад“, „Аладин и вълшебната лампа“ и „Али Баба и четиридесетте разбойници“. „Хиляда и една нощ“ е бляскав спектакъл, феерия от светлини, ефекти, атрактивна хореография, изящен декор, прекрасна музика, с вплетени в нея специфични ориенталски ритми и богата палитра от ударни инструменти.

Велин Манов

Подобни публикации