Софийската филхармония с концерти в „Квадрат 500“

 Софийската филхармония с концерти в „Квадрат 500“

За втора година с поредица концерти Софийската филхармония гостува в артистичното пространство на Националната галерия „Квадрат 500“. Коцертите са част от лятната програма на филхармонията „Споделете музиката“.
Началото на 22 юли поставя концертът на вокалния състав „Славяни“, наречен с романтичното име „Любовен калейдоскоп“. Той е за любовта във всичките измерения и времена. Няма да липсват песни от филми, фолклор и поп музика. В програмата са включени творби от Сергей Рахманинов, Георги Златев-Черкин, Кристиян Бояджиев и Александър Бръзицов.
На 5 август момичета от квартет „Флаутисимо“ и арфистката Весела Тричкова ще пренесат зрителите в романтичния свят на Лео Делиб, Ектор Берлиоз, Румен Бояджиев-син и Раймонд Гио.
Романтичната линия продължава и на 12 август с концерта „Нежна е нощта“ на Иван Пенчев и Деница Димитрова. В програмата творби от Арво Пярт, Клод Дебюси, Камий Сен-Санс, Морис Равел и Жул Масне.
„Летни нощи“ на дамите от вокалния състав „Бела Воче“ на 19 август ще покаже, колко различно могат да звучат чувствата на една жена. Публиката ще чуе едноименните цикли на Берлиоз (Les nuits d’été) и Доницети и (Nuits d’été à Pausilippe), разделени в 2 части, за да подчертаят различната чувствителност на двамата композитора.
26 август е запазен за струнен квартет „Филхармоника“ и техните „Игри на въображението“. В програмата: Антонин Дворжак – Цикъл „Кипариси“ по стиховете на Густав Пфлегер Моравски и Морис Равел – Струнен квартет във фа мажор.
Домакините от Галерията предоставят възможността на всеки, закупил билет за концерта да разгледа колекциите на „Квадрат 500“ в рамките на деня на концерта.

Велин Манов

Подобни публикации