Софийски магьосници: Заветното заклинание

 Софийски магьосници: Заветното заклинание

„Софийски магьосници: Заветното заклинание“ е заключителната част на тетралогия от Мартин Колев. „Софийски магьосници“ от младия писател се превърна в безапелационен бестселър, вдъхновил хиляди деца да заобичат книгите и възродил цял един литературен жанр у нас – ърбън фентъзи, в което се преплитат съвременни пейзажи и мотиви от българския фолклор.
Сянката на войната е надвиснала над зимна София. Изминала е година от Битката за последния печат, когато страховит демон се опита да превземе света през отслабената българска територия. Дошъл е решителният момент, в който софийските магьосници и чудатите обитатели на Горна и Долна София трябва да обединят сетни сили, за да спасят не само града, който обичат, но и цялата Земя. Всички са възложили надеждите си за спасение на младия Бриян, но може ли момчето да се превърне в мъж, да усвои за твърде кратко време рисковани умения, изискващи години подготовка, и да обедини враждуващите зорници и здрачници? Или съдбата на всички вече е предопределена от древно пророчество и никой не може да я промени? Всеки миг е решаващ, магьосническото сърце може да бъде също толкова чупливо, колкото стъклена фигура. А краят сякаш е само началото.
Несравнима по размах, „Софийски магьосници: Заветното заклинание“ е най-амбициозната част от поредицата, в която неочаквани обрати, скрити послания и истинска магия се преплитат. Всичко това в сърцето на многоликата София, преживяла царе и президенти, войни и бомбардировки, тържества и траур. София, която въпреки всичко е винаги там, готова да се възправи в защита на хората, които я населяват – без значение дали притежават магически сили, или не.
Изданието включва и специален бонус – три специални разказа от света на „Софийски магьосници“, които бяха публикувани само онлайн досега.
„Софийски магьосници: Заветното заклинание“ се издава от „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации