Специална прожекция на „Бягство“

 Специална прожекция на „Бягство“

На специална прожекция в село Чамла предпремиерно бе представен най-новият филм на режисьора Виктор Божинов – „Бягство“.
Най-високата открита прожекция в България на 1650 м събра над 200 души, които гледаха филма на мястото на снимките заедно с част от екипа и актьорския състав. Аплодисментите на първите зрители на филма бяха посрещнати от режисьора Виктор Божинов, сценариста Деляна Манева, продуцента Галина Тонева и актьорите Снежана Макавеева, Беноа Марешал, Александър Кендеров, Венцислав Сариев, Димитър Сулев и Цветан Апостолов.
„С тази прожекция искахме да благодарим на всички хора от Триград и района, които ни помагаха по време на снимките. Прекрасно беше, че толкова много хора дойдоха и бяха част от най-високата прожекция правена в България“, каза Виктор Божинов.
В продължение на 22 снимачни дни, екипът всеки ден се качва до труднодостъпната местност Чамла, за която Деляна Манева пише сценария. За да може историята да бъде максимално автентична и актьорите да влязат напълно в образите на персонажите си, режисьорът Виктор Божинов не им дава целия сценарий на филма за предварително четене. Всеки от тях получава сюжета само за следващия снимачен ден. „Изключително преживяване беше да се върна на мястото на снимки и за първи път да видя филма именно тук. Енергията на мястото е магнетична и тази прожекция ще я помня дълго време “, коментира Беноа Марешал, пристигнал специално от Франция за предпремиерата.
„Бягство“ влиза в киносалоните на 11 май.

Велин Манов

Подобни публикации