Спиращ дъха чуден свят влиза в киносалоните

 Спиращ дъха чуден свят влиза в киносалоните

През впечатляващата 100-годишна история на Дисни, приказните им анимационни филми са ни отвеждали на всевъзможни фантастични и удивителни места. Но нито едно от тях досега не е било толкова необикновено и странно, колкото последното приключение на студиото – „Чуден свят“. От днес само в кината, се отправяме към този уникален, изтъкан от безброй мистерии свят, където ни очаква спиращо дъха пътешествие отвъд границите на нашето въображение.
„Чуден свят“ запознава зрителите със семейство изследователи Клейдс, които се озовават дълбоко в непознатите и неизследвани територии на поразителен подземен свят. Заедно с едно палаво мекотело, трикрако куче и куп хищни същества, семейството се бори с дебнещите отвсякъде опасности, за да намери път към дома, но за целта първо, трябва да намерят сили да превъзмогнат собствените си различия и недостатъци.
Вдъхновен от редица класически филми и истории от изключително популярните авантюристични и фантастични издания от първата половина на XX век, „Чуден свят“ представя оригинална и забавна алегория за чудесата и странностите на нашата собствена Земя и отношенията ни с най-близките ни, но понякога ужасно чужди нам хора, които наричаме семейство.
Режисьор на „Чуден свят“ е носителят на „Оскар“ Дон Хол.

Велин Манов

Подобни публикации