Стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса

 Стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса

За четвърта поредна година А1 подкрепя Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България.
Програмата е с продължителност един месец, като през целия август участниците ще имат възможност да получат професионални обучения от водещи специалисти в различни области. Програмата „Оставаме в България“ е част от Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България, която се провежда за осма поредна година. През миналата година в нея се включиха над 90 стажанти. До момента общо над 10 000 представители на поколението Z са стажували в компаниите-членки на СЖББ, а над 25% продължават на постоянна позиция след приключване на стажа си. Тази година програмата отново ще се проведе онлайн, за да могат повече млади хора да се включат, независимо от локацията на компанията, в която са на стаж. До 30 юли желаещите стажанти от компаниите-членове на СЖББ могат да кандидатстват за участие в програмата.
Програмата подкрепя личностното развитие на младите хора чрез поредица от професионални обучения, като си поставя за цел да ги насърчи да надграждат натрупаните по време на образованието знания и умения. По този начин участниците имат възможност да се подготвят по-добре за следващите стъпки в кариерата си. През август ще се проведат поредица от специализирани обучения от утвърдени експерти, които ще обучават стажантите съответно на презентационни умения, подготовка и поведение при интервю за работа, ефективна бизнес комуникация, изграждане на личния бранд в социалните мрежи и управление на проекти. По този начин младите хора ще могат да надградят своите знания и да се запознаят с различни бизнес модели в България.
Тази година в програмата е предвидено и посещение в офисите на част от компаниите-членове на Съвета. Така стажантите ще могат да черпят директен опит от реалната бизнес среда на едни от водещите български и международни компании и ще се срещнат с водещи специалисти и експерти, които ще споделят повече за своя професионален опит и значими проекти, по които работят. След запознаване с методите на работа и активно участие в обученията, стажантите ще получат официален сертификат за успешно завършена програма. Обученията се провеждат онлайн и са с продължителност до 2 часа. Официалното откриване на програмата тази година е планирано за 2 август. В рамките на инициативата те ще имат възможност да се включат и в доброволческа дейност.

Велин Манов

Подобни публикации