Стани суперученик

 Стани суперученик

Eдин от големите скандинавски хитове в нехудожествената литература „Суперученик. Най-добрите техники за учене“ е на българския книжен пазар. Авторът Улав Шеве се е превърнал от посредствен ученик в отличник на Оксфорд.
Искаш ли ученето ти да бъде по-ефективно и да получаваш по-добри оценки? Искаш ли да бъдеш най-добрият, без да жертваш цялото си свободно време? Тогава това е книгата за тебе.
„Суперученик. Най-добрите техники за учене“ е разделена на три основни части, като всяка от тях обхваща основни моменти от учебния процес и представя определени техники за неговото подобрение. В първата част „Учи ефективно“, ученикът/студентът може да се научи как да разпределя по-добре времето си и да планира успешно процеса на подготовка, как да учи по по-продуктивен начин, да максимализира наученото в класната стая, да работи по-ефективно сам и в групи, да си води по-добре организирани бележки, да чете по-бързо, да запомня факти по-лесно. Във втората част „Представяй се по най-добрия начин“, са описани техники, благодарение на които ученикът/студентът може да се подготвя добре и да преодолее несигурността и вълнението, да се справя отлично с тестове, писмени и устни изпити, да изнася блестящи речи и презентации, които да впечатлят преподавателя и цялата аудитория. В третата част „Мисли правилно“ ученикът/студентът се запознава с методи, които да му помогнат да повиши мотивацията си, да си поставя ефективни цели, да намира удоволствието в ученето и дори да се забавлява с него, да вярва в себе си, да развива самодисциплина, да си създаде добри навици, да се справя със стреса.
Преводач на „Суперученик. Най-добрите техники за учене“ е Ангел Митов. Издава „Персей“.

Велин Манов

Подобни публикации