Страна на чудесата за непукисти и краят на света

 Страна на чудесата за непукисти и краят на света

Една от най-търсените творби на Харуки Мураками „Страна на чудесата за непукисти и краят на света“ излиза в ново издание.
Книгата е комбинация от модерност, разюздано въображение и алегоричност. Героят непукист е трийсет и пет годишен разведен мъж с колекция от бутилки с уиски, запален по старите американски филми и готвенето. Липсват му само чувства, което, заедно с блестящите му компютърни умения, го прави идеален кандидат за тайнствения застаряващ учен, заселил се в дълбините на токийската канализация. Ученият привиква героя и го прави част от проект, наречен „Краят на света“. Двата свята на героя започват да се преплитат по невъобразим начин, докато накрая се сливат и той за първи път се усеща свободен от всепроникващия контрол на японското общество над индивида.
От няколко десетилетия Харуки Мураками е съвършеният посланик на Япония. Книгите му са литературни събития за Америка и Европа и се продават в милионни тиражи. Той е носител на няколко световни литературни награди, изтъкнат преводач и маниак на тема джаз.
Преводач на „Страна на чудесата за непукисти и краят на света“ е Емилия Л. Масларова. Издава „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации