„Страх“ на Ивайло Христов открива Киномания

 „Страх“ на Ивайло Христов открива Киномания

Носителят на голямата награда на фестивала „Златна роза“ филм „Страх“ на режисьора Ивайло Христов ще открие тазгодишното издание на Киномания. Той има отличия и за най-добра женска роля и призове от Съюза на българските филмови дейци и акредитираните журналисти.
„Страх“ е история за толерантност, човечност, отчуждение, нужда от близост, за предразсъдъците, породени от страха от различното. История, която едновременно натъжава и разсмива, за любов отвъд страха. Ивайло Христов го определя като сурова любовна история и дори като „абсурдна комедия“ и обяснява, че го е нарекъл по този начин, защото това е чувството, което изпитваме към хора, които не познаваме. В главните роли са Светлана Янчева и Майкъл Флеминг.
В името на публиката и в търсене на нестандартни обединяващи решения на фона на сложната епидемична обстановка, три от големите филмови фестивала си подават ръка за партньорство. Киномания, София Филм Фест и Мастър ъф Арт ще организират кинопразник за своите почитатели, наситен с изненади и събития.
Киномания ще се проведе в периода 8-22 април 2021 година. Преди това от 1 април ще има ретроспектива на великия Федерико Фелини. На 9 април ще започне юбилейното десето издание на Фестивала на Френския филм, в който ще се представи специална секция, която ще отдаде почит на гения на европейското кино Мишел Пиколи. В периода между 15 и 22 април зрителите ще получат двойна доза кино удоволствие, като ще могат да гледат филми от програмата два фестивала – Киномания и Мастър ъф Арт, а между 12 и 28 февруари Мастър ъф Арт ще зарадва публиката със специално онлайн издание.

Велин Манов

Подобни публикации