„Тази сутрин“ със специално студио за 24 май

 „Тази сутрин“ със специално студио за 24 май

Празнично издание на сутрешния блок „Тази сутрин“ с водещ Златимир Йочев ще излъчи биТиВи от 7 до 9,30 часа по повод 24 май, с което ще проследи подготовката за честванията на празника в цялата страна. Програмата на телевизията в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност включва още тематични изнесени студиа за емисиите на биТиВи Новините.
Златимир Йочев ще посрещне в специално студио пред Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ едни от най-популярните и емблематични хора на словото, изкуството и културата. Сред тях е поетесата Надежда Захариева, часове след връчването на награда на името на незабравимия Дамян Дамянов, която ще направи специален поздрав за зрителите с нейно творчество. След наградата „Златно перо“ ще бъде още един човек на изкуството и думите – певицата и текстописец Белослава.
В празничната сутринт зрителите ще видят на живо и картина от Охрид, където се пазят мощите на св. Наум и св. Климент.
Гост ще бъде и Кирил Маричков, който е бил депутат във Великото Народно събрание и е гласувал „за“ 24 май да бъде български национален празник. В судиото са поканени още и номинираният за Аскеер директор на театър „София“ Ириней Константинов, проф. Валери Стефанов – литературовед и писател, директорът на едно от най-успешните училища в София Емилия Иванова и украинската актриса Лана Павлова.

Велин Манов

Подобни публикации