Теория на литературата. Новият век

 Теория на литературата. Новият век

„Теория на литературата. Новият век“ е книга, предназначена за студенти, но отправя покана и към всички заинтригувани от проблемите, които днешният ден поставя пред хуманитаристиката.
Обградени от дискусии за метамодернизъм, космодернизъм, трансхуманизъм и всевъзможни други -изми, си даваме сметка как неусетно литературознанието е отвоювало територии, които му дават право да се назове актуална и модерна наука. И действително – то вече се пита как климатичните промени отекват в художественото писане, какво ще се случва с телата ни в бъдеще, как социалните медии преструктурират обществото и какви са новите етични залози на времето. Това са само част от темите, с които се занимава вторият том на „Теория на литературата“, този път посветен на новия век.
Авторите са проф. Евгения Панчева – преподавател по средновековна и ренесансова английска литература в СУ „Св. Климент Охридски“, проф. Амелия Личева – литературен критик и професор в СУ „Св. Климент Охридски“; главен редактор на „Литературен вестник“ и доц. д-р Миряна Янакиева – доцент по теория на литературата в Института за литература на БАН.
„Теория на литературата. Новият век“ се издава от „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации