Томас Хемпсън отново в София

 Томас Хемпсън отново в София

Звездата на Метрополитън опера и един от най-популярните баритони на САЩ Томас Хемпсън се завръща в София.
Той идва в България след след изключително успешния си концерт през май 2018 година. Под диригентството на Найден Тодоров изпълнителят ще представи нова програма с любими арии и дуети от популярни опери. Неговата партньорка на сцената ще бъде изненада за публиката.
Томас Хемпсън е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време. Той е артист, който завладява не само с гласа си, но и със сценичното си присъствие. Репертоарът му включва над 80 роли, а дискографията му – над 170 албума, сценичен партньор е на Анна Нетребко, Соня Йончева и Йонас Кауфман, Рене Флеминг и още цяла плеяда от оперни звезди. Томас Хемпсън е признат по всички краища на света. Сред многобройните му награди са и Орденът на изкуствата и книгата във Франция, Австрийският медал на изкуствата и науките, титлите „Камерзенгер“ на Виенската опера, наградата на Концертгебау. Наградата Хуго Волф и Heidelberger Frühling Music Prize. Американският баритон е четирикратен носител на най-голямата награда за класическа музика „Ехо Класик“ и почетен член на Кралската музикалната академия в Лондон.
В годината на пандемия Томас Хемпсън беше много активен в социалните мрежи. Той направи повече от сто интервюта със свои колеги от света на класиката, с които обсъдиха както забавната страна на сцената, така и наболели проблеми в жанра.
Концертът на Томас Хемпсън е на 31 октомври в зала „България“.

Велин Манов

Подобни публикации