„Тор: Любов и гръмотевици“ превзе бксофиса

 „Тор: Любов и гръмотевици“ превзе бксофиса

През изминалия уикенд Богът на гръмотевиците Тор направи дългоочакваното си завръщане на голям екран с изключително забавния и оригинален „Тор: Любов и гръмотевици“, който светкавично превзе родния и световния боксофис.
Новото приключение на обичания Отмъстител е гледано от над 33 хиляди зрители и с приходи от над 400 хиляди лева бележи втория най-голям дебют за годината, изпреварващ този на световните хитове „Миньоните 2“, „Топ Гън: Маверик„ и „Джурасик свят: Господство“. Филмът задминава и рекорда на „Тор: Светът на мрака“ за най-голям премиерен уикенд на солов филм от поредицата за Тор и се нарежда сред петте най-успешно стартирали продукции от киновселената на Марвел у нас.
В световния боксофис „Тор: Любов и гръмотевици“ бележи не по-малко гръмотевичен успех. За уикенда филмът е регистрирал приходи от над 300 милиона долара, което е вторият най-голям световен дебют за 2022 година, изпреварван единствено от „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“, и е третият най-голям от началото на пандемията.
Резултатите на „Тор: Любов и гръмотевици“ не са изненадващи. Водената от носителя на „Оскар“ Тайка Уайтити и Крис Хемсуърт епична продукция предлага едновременно истински трогателна история, впечатляващ космически екшън, много хумор и незабравим рокендрол саундтрак, което гарантира на зрителите в кината бомбастичното кинопреживяване, идеално за летния киносезон.

Велин Манов

Подобни публикации