Три години Сторител

 Три години Сторител

Сторител празнува третия си рожден в България с 3 000 заглавия, записани на български, сред които са световни литературни класики, много българска литература, подкасти, аудиосериали и разнообразно оригинално съдържание, създадено специално за аудиоплатформата. Над 340 000 са вече и заглавията, които потребителите на приложението у нас могат да слушат на английски.
Представително проучване на бранда, проведено сред населението България на възраст 18+ през есента на 2021 година от изследователския институт Novus, показва, че 68% от българите са слушали аудиокнига, а 29% споделят, че слушат аудиокниги поне веднъж в месеца. От началото на годината до днес, изслушаните часове в приложението в България са близо 1 милион. Нарастването на интереса към аудиото у нас е в унисон с глобалните тенденции и се дължи на удобството да имаш достъп до разнообразни истории и съдържание навсякъде и по всяко време през мобилния си телефон. Наред с това, много изследвания и анализи показват, че аудио форматът подпомага по-въздействащото възприемане на всяка история, благоприятства възможността на съзнанието ни да отпочива качествено, и развива въображението и концентрацията при малки и големи.
Сторител започва 2022 година със семейство от 120 разказвачи и 800 автори и с 21 оригинални аудиосериала и подкаста, създадени специално за българската публика. Начело в класацията на най-слушаните заглавия държат световни бестселъри като „Хари Потър“ и „Шантарам“, българските класики на Димитър Талев, Димитър Димов и Стефан Цанев, творбите на млади български автори като Константин Трендафилов, биографии и книги за самоусъвършенстване.

Велин Манов

Подобни публикации