Тронът на Алкирия

 Тронът на Алкирия

Трийсет години след култовите „Варварският бог“ и „Принцът на Алкирия“ Богдан Русев, познат като Робърт Блонд, се завръща, за да разкаже продължението на историята.
„Тронът на Алкирия“ е мрачно и брутално фентъзи за пораснали читатели, което започва там, където завършва разказът в „Принцът на Алкирия“, и което ще потопи читателя в свят на черни и бели магове, фантастичен екшън и мистериозни убийци с кожени маски.
Алкирия, далечно южно кралство, верен съюзник на Империята, е разтърсено от жестока гражданска война. Току-що е предотвратен кървав опит за държавен преврат. Младият Принц се е завърнал и е готов да седне на престола. Песните във възхвала на Принца и неговия млечен брат са ги изпреварили по пътя им обратно към дома. Но преди да застане начело на народа си, му предстои една недовършена задача. Защото миналото все още не е приключило. И дебне в сенките, жадно за отмъщение. Едно почукване на вратата отнема на Тарк всичко, което има, а смъртта остава единственият му избор. Чейн, някога перспективен кавалерийски офицер, се опитва да удави в алкохол спомена за своя произход. Суин се разкъсва между дълга си като страж и желанието да оцелее. Сола вече не е жена, не е майка, а сянка – инструмент на отмъщението. Тя няма избор, а само предназначение. Да убива.
Четиримата са отчаяни, притиснати от обстоятелствата и готови на всичко, за да се измъкнат от лапите на собствената си съдба. Дори и това да означава самоубийствена мисия, която ще ги преведе из най-опасните места в Алкирия и отвъд границите на познатото.
Богдан Русев създава богато нюансирано и безмилостно добро фентъзи, в което опасности дебнат навсякъде, героите имат две лица, а битката за властта никога не е била толкова жестока. Кървав и напрегнат, романът е всичко, което почитателите на мрачното фентъзи могат да иска от една история.
„Тронът на Алкирия“ се издава от „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации