Тръмп и Путин на прицел в новия роман на Илия Троянов

 Тръмп и Путин на прицел в новия роман на Илия Троянов

Илия Троянов дръзва да надникне зад фасадата на демокрацията, дипломацията и международната търговия с новия си роман „Двойна следа“.
Поднесена във формата на криминална история, книгата е пътуване из лабиринтите на властта, в което на прицел попадат световни лидери, мафиоти и олигарси.
В рамките на няколко часа журналистът Илия получава достъп до огромен масив от данни за миналото на държавния глава на САЩ, предоставени съвсем независимо едни от други от руски и американски информатори. Дали тази информация е истина, или е плод на общ заговор? За да провери до колко може да се довери на сведенията им, Илия се обръща към своя колега Борис – американец от руски произход.
„Двойна следа“ е вдъхновен от реални журналистически разследвaния. Опитва се да открие истината сред блатото от лъжи. В нея може да се разпознаят връзки с аферата „Епщайн“, изказвания на президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин.
Илия Троянов е роден в София, но живее и твори в Германия. Негови произведения са „Власт и съпротива“ и „Светът е огромен и спасение дебне отвсякъде“.
Преводач на „Двойна следа“ е Екатерина Войнова. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации