Турнето на Ник Мейсън започна

 Турнето на Ник Мейсън започна

Рок легендата Ник Мейсън, основател и единственият член на емблематичната британска група „Пинк Флойд“, който е в нея през всички фази на развитието ѝ, пое на мащабно турне.
Редом до знаменития барабанист във формацията Nick Mason’s Saucerful of Secrets, създадена през 2018 година, свирят китаристите Гари Кемп от „Спандау балет“ и Лий Харис от „БлокХедс“, басистът на „Пинк Флойд Гай Прат и Дом Бекен от „Ди Орб“ на клавишните. След Дъблин и Белфаст в Ирландия, музикантите ще свирят в 19 града в Обединеното кралство, а в средата на май се насочват към още 39 града в Европа, сред които Копенхаген, Рига, Будапеща, Берлин, Париж, Барселона и други. Българските им фенове ще могат да им се насладят на живо на 8 юни в зала 1 на НДК.
Групата изпълнява музика от ранните години на „Пинк Флойд, като целта им е да съживят специфичния дух на времето, а не да правят трибют. Турнето Echoes представя обновен репертоар, който включва парчета от периода между 1967 и 1972 година, в това число албума Obscured by Clouds и легендарната песен Echoes. Някои от избраните творби ще бъдат изпълнени пред публика за първи път.
След няколко изключително успешни световни турнета през 2018 и 2019 г.одина, това е най-мащабната музикална обиколка на формацията. През есента Nick Mason’s Saucerful of Secrets ще продължат с изявите си пред меломаните с още близо 30 дати в Северна Америка.

Велин Манов

Подобни публикации