Улични балади

 Улични балади

„Улични балади“ е проект в звуково-музикална среда, създавана на живо в контекста на конкретно архитектурно пространство.
Десет български писатели, между които Георги Господинов, Здравка Евтимова, Кристин Димитрова и Ангел Игов, са подготвили свои текстове специално за пърформанса. Те ще бъдат съчетани с музикални изпълнения в цялостен спектакъл, продължаващ около два часа, в който публиката е поканена да се включи по всяко време.
„Улични балади“ има амбицията да събере на едно място гласове от цяла Европа, за да дадат своята гледна точка към настоящето. След изключително успешния първи етап в Швейцария, България е втората страна, в която проектът се случва, този път с участието на наши творци и изпълнители. Очаква се догодина резултатът от съвместната им работа да бъде показан на фестивали в различни европейски държави. Участие ще вземат Регина Хой (вокал/цигулка), Рето Сен (вокал/кларинет), Беат Фьогеле (вокал/тръстиков орган), Биляна Вучкова (вокал/цигулка), Никол Оташлийска (глас) и Иван Станчев (глас).
Пърформансът ще бъде представен на 4, 5, 6. 8 и 9 октомври съответно в Пловдив, Бургас, Велико Търново, Горна бела речка и „Топлоцентрала“ в София.

Велин Манов

Подобни публикации