Училище за магии

 Училище за магии

Новата киноседмица предлага забавления за малките кинозрители с анимацията „Училище за магии“.
Аура, която израства с леля си в Долината на ябълките, е упорито момиче със силен характер. Магическите ѝ способности се проявяват, когато един ден се опитва да спре каруца, летяща към тях в овощната им градина. На 15-ия ѝ рожден ден роботът Йодел оживява и разкрива, че Аура трябва да се запише в училище за магии. С подкрепата на леля си, момичето напуска дома си и се отправя на пътешествие заедно с Йодел. По пътя срещат Шон, пътуващ в същата посока, и огромен дракон, който ги закарва до крайната им цел.
В училището, макар учителят Ламбърт да не е мил с нея и някои от съучениците ѝ да я гледат отвисоко, Аура полага всички усилия да стане добър магьосник. Междувременно, Шон започва да се държи странно. Аура го проследява до забранената зона на Старата библиотека в училището и открива, че там е скрита тайна, свързана както със семейството на Шон, така и със самата нея. В крайна сметка се оказва, че в дъното на всичко стои директорът Франк. Използвайки хитростта и магическите си сили, Аура и Шон го побеждават, спасяват училището и възвръщат старата му слава, а Аура става новият директор.
Режисьори са Йорген Клубиен и Синди Робинсън.Татяна Етимова, Даниела Горанова, Златина Тасева, Живко Джуранов, Александър Воронов, Христо Чешмеджиев, Цвети Пеняшки, Симеон Дамянов, Иля Пепеланов, Чавдар Монов са актьорите, които озвучават героите на български език.

Велин Манов

Подобни публикации