Училище по театрални и музикални изкуства започва в България

 Училище по театрални и музикални изкуства започва в България

Първото по рода си училище за театрални и музикални изкуства „Акатамус“ отваря врати през новата учебна година в София. Проектът е продължаваща степен на обучение за гимназисти с дарба в областта на театралното и музикалното изкуство. Целта на училището е да поставя възпитаниците си в мултикултурна артистична среда, да провокира таланта им, за да разкрият целия си потенциал.
Основател и идеолог на „Акатамус“ е Юлия Аткова, която притежава над 40 годишен опит в областта на българското образование и 25 години практика като директор на учебно заведение. Директор на театралния департамент в „Акатамус“ е режисьорът Антон Радославов. Отделът за музикално изкуство е поверен на Даниела Станкова – академичен музикант и дългогодишен преподавател по вокално майсторство. Сред първите членове на специално учредения творчески съвет са актьорите Тодор Доцев, Яна Титова и Елена Атанасова, писателката Камелия Кучер и Крис Захариев – един от най-популярните млади влогъри и режисьори.
Училището започва с прием в две основни паралелки: по „Актьорско майсторство” и „Поп и джаз пеене”. Професионална частна гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус” ще даде възможност за частични и пълни стипендии на талантливи деца на актьори и хора на изкуството в затруднено положение и деца -сираци или от семейства в неравностойно положение.
„Вярвам, че ако на едно даровито дете бъде осигурена подходяща среда с възможност за развитие, това ще помогне за разгръщане на таланта му и за пълноценното му развитие като личност. Учениците ни ще бъдат възпитавани в откритост, честност и почтеност, интелигентно любопитство и социална ангажираност, собствено достойнство и критично мислене. С екипа ни силно вярваме, че това насърчава вярата в собствените възможности и засилва желанието за успех.“, коментира Юлия Аткова.

Велин Манов

Подобни публикации