Фалшив речник на смешните фрази

 Фалшив речник на смешните фрази

Писателят Иван Раденков представя новата си книга „Фалшив речник на смешните фрази“, която тръгва по измислените следи на известни фрази в нашия език.
Забавната книга е поредното остроумно заглавие, с което авторът предизвиква въображението на малките читатели и ги изправя пред истинска езикова главоблъсканица. Всичко това може и да изглежда като „тинтири-минтири“ и „на баба ти хвърчилото“, но мисията е да се превърне в първия фалшив речник на всички времена. Той е отпечатан напълно съзнателно с идеята да даде абсолютно невярна информация за произхода на някои добре познати изрази в нашия цветист език.
„Кому е нужно това! Защо?“, ще възкликнат отчаяно езиковеди, лингвисти, етимолози и други учени. И ще са в правото си да попитат. На всички тях Иван Раденков обаче отговаря: „Заради фантазията. В чест на творческия дух и на неограниченото въображение на децата. За да ни е славно и забавно, дори да имаме таралеж в гащите. Защото често гледаме през крив макарон, защото понякога сме развейпрах, а друг път се правим на дръж ми шапката, но винаги сме на всяка манджа мерудия. Ох, извинете за тези объркани слова: май взе да ми хлопа дъската.“
„Фалшив речник на смешните фрази“ се издава от „Ентусиаст“.

Велин Манов

Подобни публикации