Фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“

 Фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“

Международният фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“ се завръща с вълнуващо ново издание.
За пръв път, в рамките на фестивала тази година, ще се излъчи игрален филм, създаден от ученици от 8 професионални и хуманитарни гимназии. Заглавието на проекта е „Музиката в нас“ , а екипът включва: сценарист и режисьор: Йоан Иванов; оператор: Владимир Горанов; монтаж: Здравко Байчев; по идея на Тодор Тодоров. В главните роли са Георги Мичев, Момчил Панчев, Стоян Стоянов, Тодор Тодоров, Рая Илиева. Авторска музика е дело на Момчил Панчев.
Началото на „Арлекин“, което е под формата на празнично шествие, с тържествена програма, ще бъде излъчено на живо по многокамерен способ с 5 телефона. Това се прави за първи път в България, като екипът на „Арлекин“ го реализира с подкрепата инж. Добромир Ангелов и оператори от ТУ Варна.
Фестивалът провокира младите таланти да разгърнат потенциала си във фотоконкурс на тема „Защо обичам Варна“, междунаорен конкурс за млади репортери или музикален конкурс-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“.
„Арлекин“ очаква специален гост от чужбина, който да представи уоркшоп. Тази година темата на лекциите и практическите задачи е „Гласът в изкуството“. За тях във Варна от Италия пристига психологът и гласов треньор Дими Йорданова-Командучи. За пръв път в България ще се представи методът DIYO за анализ и трансформация на вокалните емоции и ще се демонстрират практически упражнения за това, че гласът е изкуство за влияние върху себе си и околните.
„Арлекин“ ще се проведе между 22 и 25 юни във Варна.

Велин Манов

Подобни публикации