Филм за Селин Дион и още интригуващи заглавия на Киномания

 Филм за Селин Дион и още интригуващи заглавия на Киномания

„Селин Дион: Силата на любовта“ проследява живота на световноизвестната поп изпълнителка – от малката Алин през 60-те години на миналия век до славата, която я застига, връзката ѝ с нейния мениджър, а по-късно и съпруг. Режисьор е Валери Лемерсие, която ще се превъплъти и в образа на певицата, а също сама е написала сценария на филма. Историята не е точно биографична, но е базирана на много моменти от живота на звездата, която е сред най-продаваните изпълнители за последния четвърт век.
На невероятния талант на Бенедикт Къмбърбач ще могат да се насладят зрителите в „Сянката на шпионина“. Продукцията е с режисьор Доминик Кук. Шпионският трилър разказва истинска история по време нна Карибската криза. Героят на Къмбърбач трябва да си сътрудничи със съветски шпионин. Двамата мъже стават близки приятели, но тяхната дейност е разкрита от двоен агент на КГБ,
Действието на черно-бялата драма „Скъпи другари“ се развива през 1962 година, когато съветските власти потушават с насилие мирна работническа демонстрация в Новочеркаск. По време на протестите са убити 26 души, над 80 души са ранени, а властите потулват случая. След тридесет години архивите са отворени и въз основа на тях режисьорът и автор на сценария Андрей Кончаловски разказва историята на жена от местната партийна организация, която през цялото време води борба между себе си и системата, в която вярва.
„Селин Дион: Силата на любовта“ е на 11 април в зала 1 на НДК.
„Сянката на шпионина” е на 18 април в зала 1 на НДК.
„Скъпи другари” е на 17 април в зала 1 на НДК.

Велин Манов

Подобни публикации