Финисаж на изложбата „Как да изчезнеш“

 Финисаж на изложбата „Как да изчезнеш“

Краят на изложбата „Как да изчезнеш“ (How to Disappear) на артистката Людмила Миланова ще бъде отбелязан с финисаж в две части – с разговор и музика на живо.
Художничката кани гости от сферите на изкуствоведството, метеорологията, екологията и дигиталната индустрия за мултидисциплинарен разговор, в който те ще представят своите гледни точки за облака – физическия, дигиталния и дори метафоричния. Чрез преплитането на различни перспективи авторката се надява тематa на изложба да придобие един по-широк спектър не само за участващите, но и за публиката.

Людмила Миланова с изложба „Как да изчезнеш“

В разговора ще се включат Богдана Паскалева – изкуствовед, литературовед и преподавател в Софийския университет, Мирна Матов – докторант към катедра „Метеорология и Геофизика“ във Физическия факултет на Софийския университет и Георги Костадинов – технически директор на AI imagga и kelvin health. Кратко видео послание ще има от еколога Йенс Грьогер – старши изследовател в Öko-Institut e.V., Берлин.
Музика на живо ще представи певицата DENA с 30-минутен сет. През лятото на 2012 година родената в България певица DENA набира популярност със сингъла си Cash, Diamond Rings, Swimming Pools. През 2014 година представя дебютния си албум Flash. Две години по-късно DENA издава късометражния си албум Trust. В резултат на няколко артистични резиденции в Италия и работа в домашна обстановка по време на пандемията, новият ѝ късометражен, самостоятелно продуциран албум Mixed Feelings излиза в края на 2021 година. От същата година изпълнителката си сътрудничи с германския продуцент на танцова и хаус музика Лауер, с когото работят по няколко предстоящи сингъла и EP издания.
Финисажът ще се проведе на 7 октомври в Гьоте-институт.

Велин Манов

Подобни публикации