Флуидната сила на любовта

 Флуидната сила на любовта

В днешните социални мрежи човек може да избира 70 различни пола. И въпреки това, разкриването на половата идентичност остава дързък акт. Спектакълът „Флуидната сила на любовта“ на Ян Фабър осмива етикетирането на сексуалността с игрив и разюздан хумор.
Представлението разкрива уникална палитра от всякакви форми на любов. Преобръща рационалното мислене, издигайки свободата, която идва с любовта, едновременно жизнено важна, но и лесно изплъзващата се – като течността, от която всички сме направени. Защо изпитваме нужда да даваме име и публичност на сексуалността ни, на пола и на любовните ни предпочитания? Не можем ли всички да бъдем просто човеци, да се уважаваме взаимно и да уважаваме любовта, която изпитваме към други човешки същества?
„Флуидната сила на любовта” ни подканя да „не желаем да бъдем нещо определено”, предлага ни свободата, мистерията на трансформацията, отправя почит към промяната и към човешката ни идентичност. Девет талантливи актьори създават появилото се през 2020-2021 година по време на социалното дистанциране представление на Ян Фабър – вдъхновяващ театрален спектакъл от текст, действие, танц и цяла палитра идентичности, сексуалност и любов.
„Флуидната сила на любовта“ ще бъде на 15 и 16 април в „Топлоцентрала“.

Велин Манов

Подобни публикации