„Цар Лъв“ се завръща на сцената

 „Цар Лъв“ се завръща на сцената

След огромния успех на премиерното представление на „Цар Лъв“ през април, хитовата продукция се завръща на сцената, за да зарадва малки и големи с красивата история на Симба, новороденото лъвче на Цар Муфаса.
Песните на Елтън Джон и текстописецът Тим Райс, с оригиналната музика на Ханс Цимер – I Just Can’t Wait to Be King, Circle of Life, Hakuna Matata, Can You Feel The Love Tonight и други, покоряват сърцата на зрителите и печелят две награди „Оскар“ и един „Златен глобус“ в средата на 90-те, когато излиза анимационният филм на Дисни „Цар Лъв“. Едноименният мюзикъл прави своята световна премиера в Лондон през октомври 1999 година и оттогава освен че триумфира на световната цена, носи шесткратно повече приходи от анимационния филм.
Повече от 20 години „Цар Лъв“ привлича публиката в целия свят, което показва, че всички ние имаме нужда от красиви и добре разказани приказки за кръговрата на живота. Във всеки един човек живее и доброто и злото и само ние решаваме кое от тях ще управлява.
Зрителите ще станат свидетели на невероятно зрелище за сетивата, обединило в завиден синхрон всички елементи на хитовия мюзикъл – от музиката, сценографията, костюмите, хореографията, сценичните боеве и 3D мапинга до зашеметяващите изпълнения на равностойните артисти от сферата на всички сценични изкуства.
Мюзикълът „Цар Лъв“ оживява на професионална сцена в България в мащабната продукция на Държавна опера – Варна, с оркестрация на Данко Йорданов и режисурата на Петко Бонев. Диригент е Страцимир Павлов, а сценичен дизайн и костюми – Ася Стоименова.
„Цар Лъв“ ще бъде на 17 октомври в зала 1 на НДК.

Велин Манов

Подобни публикации