„Червения дракон“ – началото на историята на Ханибал Лектър

 „Червения дракон“ – началото на историята на Ханибал Лектър

Първата част на трилъровата поредица за Ханибал Лектър на писателя Томас Харис се появява в ново издание. Историята на безмилостния психопат оживява в „Червения дракон“.
В нея известният сериен убиец от световната литература прави своя дебют и привлича вниманието върху себе си, преди да заеме полагаемото му се място в последвалите книги. Бившият федерален агент Уил Греъм е по следите на мистериозен престъпник, когото пресата нарича „Зъбльото“. Той избива по ужасяващ начин цели семейства, оставяйки по труповете следи от своите зъби. Опитите на полицията да разкрие кой е Зъбльото, подписващ се с псевдонима Червения дракон, удрят на камък и принуждават Уил да се обърне към лукавата ерудираност на д-р Ханибал Лектър – опасен канибал, който самият той е заловил преди години. За да открие престъпника, Греъм ще трябва да допусне Злото в главата си, а в тази безскрупулна игра на котка и мишка до последно не е ясно кой ще бъде победителят.
Хладнокръвен в своята брилянтност, Томас Харис успява да превърне традиционния трилъров сюжет в истински литературен шедьовър.
Преводач на „Червения дракон“ е Веселин Лаптев. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации