Черната кутия на Алек Попов за четвърти път

 Черната кутия на Алек Попов за четвърти път

„Черната кутия“ от Алек Попов е блестяща и вихрена сатира.
Преведена вече на 10 езика, „Черната кутия“ е емблематична и все така актуална история, в която сложната динамика на отношенията между УБЗГ – „успелите българи зад граница“ и НГЗБ – „неуспелите гъзове, забити в България“, се разгръща във виртуозен и трагичен портрет на обществото, в което носталгията по миналото и фасадната демокрация раждат абсурдни и невероятни сюжети.
Двама братя, поели в коренно различна посока, се срещат отново след години раздяла в Ню Йорк, за да се преоткрият и да преценят къде са ги отвели мечтите и амбициите им. „Успелият” и „Неуспелият” българин срещат своите светове, за да осъзнаят, че етикетите не носят щастие, а понякога загубата носи истинска свобода.
„Черната кутия“ крие тайни, които няма как да узнаете ако не я отворите: за бизнеса с развеждане на кучета, за летежа на акциите, за спасяването на един индустриален мастодонт и за най-прекия път към възхода по корпоративната стълбица. Или за тая работа с любовта, която винаги е по-сложна от очакваното.
Алек Попов виртуозно поставя двамата братя в епицентъра на ураган от странни, трагикомични събития, които ще разтърсят Ню Йорк и ще съберат в един сюрреалистичен коктейл юпита, лузъри, учени, сенчести синдикални барони и фатални красавици.
„Черната кутия“ се издава от „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации