„Чест сред мъжете“ от Барбара Фрадкин

 „Чест сред мъжете“ от Барбара Фрадкин

Романът „Чест сред мъжете“ на канадската писателка Барбара Фрадкин е носител на наградата на криминалните писатели на Канада за най-добър криминален роман.
Докато прави разследване на убийството на неидентифицирана жена, чието тяло е открито на брега на река Отава, инспектор Грийн разкрива десетилетна военна тайна, която някой отчаяно иска да скрие.Грийн и неговият екип се ровят по-дълбоко в мрачното минало на мироопазваща част, в резултат на което инспекторът се оказва въвлечен във високи залози на федерална изборна надпревара в настоящето. Какво престъпление е извършено в Югославия преди повече от десетилетие? Все още ли някой убива, за да попречи на тази тайна да излезе наяве?
Барбара Фрадкин е родена в Монреал. Завършила е докторантура по клинична психология в университета в Отава. Тя е автор на кратки мистериозни разкази, двукратен победител в годишния конкурс за канадски разказ на канадското списание Storyteller. Написала е три отделни поредици от романи с участието на инспектора на полицията в Отава Майкъл Грийн, селския майстор Седрик О’Тул и хуманитарната работничка Аманда Дусет. „Дяволът да плати“ и „Древните мъртви“ (2021) са най-новите ѝ книги.
„Чест сред мъжете“ се издава от „Авиана“.

Велин Манов

Подобни публикации